Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Musulmani bulgari s-au batut cu o zi inainte de inceperea Ramadanului

ro

12 Aug, 2010 16:46 1280 Marime text
Circa 200 de musulmani bulgari s-au bătut cu o zi înainte de începerea Ramadanului în faimoasa moschee Dzumaia, din oraşul Plovdiv, relatează Sofia News Agency.

Ciocnirile au avut loc marţi seară, între susţinătorii a două facţiuni rivale. Martori oculari au declarat că au văzut trei parlamentari beţi din Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS) a minorităţii turce şi mai multe persoane din mulţime înarmate cu cuţite. DPS a negat orice implicare în incident.

Disputa a intervenit după ce sute de imami din Bulgaria au protestat faţă de o decizie a Curţii Supreme de Casaţie, prin care Nedim Gendjev a fost reinstaurat în funcţia de muftiu şef, în defavoarea lui Mustafa Ali Hadji.

Potrivit susţinătorilor lui Gendjev, ciocnirile au avut loc când circa 100 de oameni ai lui Hadji au intrat în moschee. Mai multe persoane, printre care şi un gardian, au suferit răni uşoare, iar mai multe geamuri ale moscheei au fost sparte. Susţinătorii lui Gendjev afirmă că adversarii lor au plătit romi din districtul Plovdiv Stolipinovo să atace lăcaşul de cult. Poliţia a dispersat mulţimea.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii