Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiul Muurat Iusuf s-a rugat pentru deţinuţii Penitenciarului Poarta Albă

ro

05 May, 2014 17:35 2111 Marime text


Pentru deţinuţii de confesiune islamică de la Penitenciarul Poarta Albă ziua de astăzi a fost una extrem de deosebită deoarece Muftiatul Cultului Musulman din România a organizat o rugăciune comună şi o ceremonie religioasă special pentru ei. Evenimentele au fost organizate în contextul în care în data de 25 mai au fost celebrate două mari sărbători tradiţionale şi culturale a popoarelor turcice - Miraç Kandili, Noaptea ridicării Profetului, şi Hâdârlez, sărbătoarea renaşterii naturii şi a trecerii la anotimpul cald.
Muftiul Muurat Iusuf, Şeful Cultului Musulman din România, a fost cel care a oficiat slujba religioasă pentru deţinuţii Penitenciarului Poarta Albă. De asemena, acesta le-a oferit celor peste 100 de deţinuţi de confesiune musulmană cărţi religioase despre viaţa profetului şi despre învăţăturile islamului, dar şi pachete cu alimente. Ceremonia a fost încheiată prin cântări religioase se slăvire a Profetului Muhammed, susţinute de Corul Dobrogea al Muftiatului. A fost prezent la eveniment şi Consulul General al Republicii Turcia, Ali Bozçalişkan.
Din acest an, la iniţiativa Muftiatului Cultului Musulman din România, va fi introdus un nou program de asistenţă religioasă şi socială pentru deţinuţii Penitenciarului Poarta Albă. Programul se va derula în fiecare zi de vineri şi are ca scop reeducarea şi recuperarea morală a deţinuţilor de confesiune islamică.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii