Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:28 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul pentru care instanța a blocat insolvența Hexi Pharma este că își putea micșora fraudulos patrimoniul

ro

18 May, 2016 19:41 845 Marime text
Potrivit deciziei luate luni de către Judecătoria sectorului 5 de a împiedica intrarea în insolvență a firmei  Hexi Pharma, astăzi magistrații au transmis și motivarea acestei decizii.
 
Astfel, motivul a fost acela că există riscul ca această companie să își micșoreze în mod fraudulos patrimoniul, în condițiile în care are mari datorii către o altă firmă deținută tot de Dan Condrea.
 
Judecătoria sectorului 5 a dat publicității astăzi motivele pentru care a decis pe 16 mai că firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să își înstrăineze activele, să producă și să vândă biocide pe o perioadă de două luni, după ce magistrații au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.
 
Potrivit motivării deciziei, instanța precizează faptul că, în condițiile în care Hexi Pharma a depus la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență, este necesară impunerea unor măsuri preventive care să împiedice diminuarea patrimoniului companiei, după ce aceasta a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului General.
 
„În aceste condiții, este evident riscul ca persoana juridică (Hexi Pharma — n.r.) să nu mai existe ori ca aceasta să-și micșoreze în mod fraudulos patrimoniul. Din această perspectivă, măsurile preventive urmăresc înlăturarea riscului dispariției persoanei juridice suspecte, prin dizolvare, lichidare, reducerea capitalului social, ceea ce ar conduce semnificativ la diminuarea patrimoniului sau la insolvența persoanei juridice și ar face imposibilă o eventuală tragere la răspundere penală și recuperarea prejudiciului”, conform motivării.
 
Instanța a luat în calcul și faptul că la dosarul deschis de procurori există rapoarte ale Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie -  ICECHIM, care relevă faptul că, în procesul de producție al Hexi Pharma, substanțele active ale dezinfectanților sunt folosite în concentrație redusă semnificativ față de rețeta pentru care a fost obținut avizul de introducere pe piață de la Comisia Națională pentru Biocide, iar, în unele cazuri, una dintre substanțele active lipsește.
 
La data de 16 mai, Judecătoria sectorului 5 a decis că firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să își înstrăineze activele, să producă și să vândă biocide pe o perioadă de două luni, după ce magistrații au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.
 
„Dispune față de Hexi Pharma, pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicția fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăților și transferurilor bănești, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și a salariilor, interzicerea producerii și comercializării de produse biocide”, potrivit deciziei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii