Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moaștele Sfântului Gheorghe, aduse la Schitul Cloșca din comuna Horea

ro

06 Sep, 2012 21:42 1746 Marime text

O delegație de călugări greci, conduși de arhimandritul Ștefanos Sulimiotis, vor aduce sâmbătă, 8 septembrie, moaștele Sfântului Gheorghe la schitul Cloșca (comuna Horea).

Sf. Mare Mucenic Gheorghe a trăit în vremea împăratului Diocleţian, fiind ostaș în armata romană. În urma edictului dat de Dioclețian în anul 303 prin care erau persecutați creștinii, Sf. Gheorghe a mărturisit de bunăvoie credința în Hristos și a fost supus la torturi groaznice, primind moartea martirică pe data de 23 aprilie 303.

Moaștele vor fi donate așezământului, astfel încât de aici înainte credincioșii se vor putea închina odoarelor Sf. Gheorghe. Alături de aceste moaște vor fi aduse și cele ale Sf. Ioachim de Itaca.

Duminică, 9 septembrie , începând cu ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la schitul Cloșca. Cu acest prilej, Ierarhul Tomisului va instala nouă stareță, pe monahia Mina Suman.

Schitul Cloșca, înființat în 2011, este situat în zona Hanul Morilor, la 68 de km de Constanța. Are hramul Sf. M. Mc. Gheorghe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii