Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:12 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi

ro

13 Jun, 2016 12:38 1512 Marime text
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. De asemenea, pe numele acestora a fost un termen de supraveghere de 3 ani şi 4 luni. Deciziile pot fi contestate la Curtea de Apel.

Judecătorii au luat decizia de a-i condamna pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir la câte trei ani de închisoare, cu suspendare, deşi procurorul de şedinţă ceruse ca aceştia să fie condamnați la câte 10 ani de închisoare, în dosarul dezafilierii Universitatea Craiova, informează România TV.

Decizia de condamnare a foştilor şefi de la LPF şi FRF la închisoare cu suspendare este una în primă instanţă, dată de Tribunalul Bucureşti. De asemenea, pe numele acestora a fost un termen de supraveghere de 3 ani şi 4 luni. Totodată, FRF a fost amendată de Tribunalul Bucureşti, însă deciziile pot fi contestate la Curtea de Apel.

Imediat după aflarea sentinţei, Dumitru Dragomir a declarat la România TV: „Am votat democratic şi sunt condamnat pentru abuz în serviciu. Eu nu aveam nicio treabă cu FRF, eu eram la Ligă, dar am votat la fel ca şi ceilalţi. Dacă aşa a crezut judecătoarea, eu ce să fac? Nu e ultima instanţă şi o să vedem ce se întâmplă la recurs (...) E o decizie luată de un judecător, de frica DNA".

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată în iunie 2013, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de sub sechestru. 

De asemenea, au fost deferite justiției și Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată și sustragere de sub sechestru.


Sursa: România TV
Sursa foto: capital.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii