Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transfugi Minor sirian și tatăl său, descoperiți în portbagajul unei mașini, la Vama Veche

ro

22 Jun, 2015 10:41 1413 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi omologii lor bulgari au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Veche doi cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un autoturism condus de un cetăţean olandez.
 
În data de 20.06.2015, în jurul orei 13.55, în PTF Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul olandez C. UMIT, în vârstă de 64 de ani şi cetăţeanul bulgar A. ILIYAN de 53 de ani, care călătoreau cu un autoturism marca Alfa Romeo înmatriculat în Bulgaria.
 
În urma controlului efectuat în comun de poliţiştii de frontieră români şi bulgari au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat între portbagaj şi bancheta din spate, două persoane care nu vorbeau limba română.
 
Verificările au stabilit că este vorba de doi cetăţeni sirieni, S. AHMED de 28 de ani şi A.I. de 11 ani, tată şi fiu, care au ales să ajungă ilegal în România cu scopul final de a junge într-o ţară din spaţiul Schengen.
 
Conform protocolului româno – bulgar, migranţii sirieni, şoferul şi însoţitorul acestuia, precum şi mijlocul de transport au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii