Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:20 30 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Minor român, repatriat! Se afla într-o tabără de refugiaţi în Siria

ro

08 Sep, 2019 10:13 724 Marime text

Cu referire la cetățeanul român minor care s-a aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

"În urma demersurilor susținute la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Turcia, a cetățeanului român minor aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Siriei.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul misiunilor diplomatice române din zonă.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au iniţiat acţiuni pe lângă Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Totodată, reprezentanții MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România, precum și cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii din Republica Arabă Siriană.

Cazul a fost gestionat de către Ministerul Afacerilor Externe încă din momentul semnalării acestuia la data de 4 iunie 2019, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autoritățile siriene pentru stabilirea unei soluții favorabile de finalizare a acestui caz și repatrierea în siguranță a minorului.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Ministerul Afacerilor Externe adresează mulțumiri tuturor autorităților străine implicate pentru sprijinul oferit în cadrul procedurilor care au condus la soluționarea cazului și la repatrierea în siguranță a cetățeanului român în cauză".

Ti-a placut articolul?

Comentarii