Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul pentru Diaspora Românii nu se înscriu pe listele electorale de frica ANAF

ro

05 Sep, 2016 14:17 2242 Marime text
Ministrul pentru Diaspora, Maria Ligor, a făcut, azi, câteva precizări referitoare la înscrierea românilor de pretutindeni în registrul electoral, în vederea exercitării dreptului la vot în cazul apropiatelor alegeri parlamentare, de la finele acestui an. Aceasta a spus care sunt motivele pentru care românii evită să-și facă publice datele personale, pentru a putea vota prin corespondență, informează ro.blastingnews.com.
 
Printre românii din străinătate, cea mai mare temere este cea legată de faptul că datele personale pe care trebuie să le dezvăluie în momentul înregistrării pe listele electorale ar putea fi folosite de Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru a le impozita veniturile.

„În întâlnirile pe care le-am avut cu oamenii în luna iulie, la Londra, am întrebat publicul prezent în sală de ce sunt atât de puțini români din Marea Britanie care se înscriu pe listele electorale. Unul dintre răspunsuri a fost că le e teamă că datele personale vor fi folosite în alte scopuri, inclusiv fiscale”, spune Ministrul pentru Diaspora, Maria Ligor.

Un alt motiv pentru care românii nu se înscriu pe listele electorale este legat de faptul că un număr destul de mare dintre aceștia au actele de identitate românești expirate, mai scrie ro.blastingnews.com.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii