Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:25 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii În România, există o problemă de calitate a forței de muncă, de competențe

ro

22 Sep, 2016 17:44 678 Marime text
În piața forței de muncă din România nu sunt activi mulți oameni, iar o mare parte nu este pregătită pentru structura economică spre care țara tinde, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, prezent la o dezbatere despre Strategia politicilor de ocupare și cea de reformă a Serviciului Public de Ocupare (SPO), conform unui comunicat al ANOFM.

„Este o problemă de cantitate în ceea ce privește populația activă, în perspectivă ne vom confrunta cu un deficit de forță de muncă și, în același timp, există o problemă de calitate a forței de muncă, de competențe. Nu sunt mulți oameni activi în piața forței de muncă, iar o mare parte nu este pregătită pentru structura economică spre care România tinde", a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Potrivit comunicatului ANOFM, în prezent se lucrează la modificarea prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă în vederea încurajării mobilității persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii