Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:43 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ministrul Muncii a cerut primarilor să iasă public și să afirme că nu au nevoie de pensii speciale.

ro

22 Jun, 2016 16:13 688 Marime text
Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, a atras atenția astăzi că pensiile speciale erodează sistemul public de pensii.
 
Potrivit acestuia, acest lucru se întâmplă întrucât ele nu se bazează pe principiul contributivității și a transmis, „cu tot respectul” pentru instituția Parlamentului, să nu se „sară pârleazul” cu măsuri pentru care nu sunt resurse bugetare.
 
„Pensiile speciale erodează practic sistemul public de pensii. Sunt făcute pe un regim non-contributiv, ceea ce înseamnă că noi toți ceilalți cotizăm bani pentru ca aceste pensii să poată fi plătite. (...) Din păcate, în Parlament sunt pregătite încă două proiecte: unul care este eliminarea stagiilor de cotizare în sistemul de pensii pentru militari și celălalt legat de agricultorii din fostele cooperative. Ceea ce încerc eu să transmit către spațiul public și în mod indirect către parlamentari este să ne asumăm împreună ca, într-un an electoral, să nu sărim pârleazul cu măsuri care nu sunt sustenabile”, a spus ministrul într-o conferință de presă la Palatul Victoria, notează agerpres.ro.
 
Pîslaru a calificat drept „incredibil” faptul că pe final de mandat au fost readuse în discuție subiecte legate de indemnizații și alte drepturi sociale.
 
„Mi se pare incredibil că, în al patrulea an de mandat, brusc, ne-am adus aminte de toate măsurile astea: de alocații, indemnizații, protecție, drepturi sociale. Nu este posibil așa ceva. Cu tot respectul instituțional pe care îl voi avea de fiecare dată față de instituția Parlamentului, există niște limite, pentru că aceste limite înseamnă de fapt că se va afecta practic nivelul și standardele de viață ale cetățenilor, în momentul în care bugetul crapă pentru că ai adoptat niște lucruri fără să te gândești la resurse”, a adăugat ministrul, conform aceleiași surse.
 
Pîslaru a cerut, în context, primarilor să iasă public și să afirme că nu au nevoie de pensii speciale.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii