Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ba e albă, ba e neagră Ministrul Finanţelor neagă că s-ar tăia bani de la Sănătate

ro

26 Jul, 2015 23:17 1958 Marime text
 
Ministrul Finanțelor a negat duminică seara, la Digi24, că la rectificarea bugetară se vor tăia bani din bugetul Ministerului Sănătății. Dimpotrivă, susține ministrul Eugen Teodorovici, ministerul va primi bani în plus. Cei 600 de milioane de lei care apar în documentele Ministerului Finanțelor ca fiind luați din bugetul Ministerului Sănătății sunt, de fapt, fonduri care au fost prevăzute inițial pentru echilibrarea bugetului Casei de Sănătate, a explicat ministrul finanțelor.
 
„Având în vedere modul în care Casa de Sănătate, pe primul semestru, a mers, cu ieftinirea de medicamente, cu încasări mai bune la bugetul de asigurări de sănătate, asta înseamnă că acea sumă pentru echilibrarea bugetului Casei nu mai era necesară, dar marți, în ședința de guvern – pentru că până atunci se vor purta discuțiile pe rectificare - toți cei care urmăresc acest lucru vor vedea că sănătatea este domeniul care are parte de cea mai mare alocare financiară la rectificare. Deci, nu se iau bani, se vor da bani”, a subliniat ministrul de finanțe în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.
 
El nu a putut indica o sumă pe care Ministerul Sănătății ar urma să o primească în plus, spunând că încă se fac analize, dar a precizat că în orice caz va fi vorba de ordinul a sute de milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii