Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:12 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miniștrii Fifor și Bodog la ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

ro

11 Oct, 2017 13:52 698 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, ministrul sănătății, Florian Bodog, și secretarul de stat Nicolae Nasta au participat miercuri, 11 octombrie, la ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, care a avut loc la Palatul Cercului Militar Național, din București.

”Oricând România poate să aibă nevoie de dumneavoastră în regim de urgenţă şi atunci trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Poate nu este rău să regândim inclusiv zona de învăţământ academic militar. Este nevoie să putem forma din nou ceea ce înseamnă medic militar.", a afirmat ministrul apărării naționale.


De asemenea, ministrul Fifor a accentuat interesul crescut pe medicina operațională și nevoia de a face schimburi de experiență în acest domeniu cu parteneri din țările Alianței Nord-Atlantice și a arătat faptul că a purtat deja discuții cu ambasadori și oficiali ai NATO, urmând ca,  în perioada următoare,  să fie organizate întâlniri și discuții cu specialiștii aliați.

Totodată, Mihai Fifor a spus celor prezenți că au în conducerea ministerului un partener de încredere pentru dezvoltarea domeniului medicinei militare.

La rândul său, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a apreciat activitatea personalului spitalului militar și a declarat că este impresionat de modul în care evoluează SUUMC.

”În patru ani, activitatea de programe de sănătate a crescut cu 400 la sută. În momentul de faţă, derulaţi 32 de programe de sănătate şi dorim să vă sprijinim în tot ceea ce vă propuneți", a declarat ministrul Bodog.

Sursa foto: MAPN.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii