Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Turismului. Noi localități, în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Unde va investi Ministerul

ro

30 Aug, 2018 20:40 1443 Marime text
Ministerul Turismului a promovat, alături de Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, o Hotărâre de Guvern care introduce încă 6 noi localități în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Astfel, unitățile administrativ-teritoriale cuprinse în această listă vor avea prioritate la obținerea finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, anunţă Ministerul.

Actul normativ adoptat în ședința de Guvern din 29 august prevede actualizarea Anexelor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a VIII-a – zone cu resurse turistice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 190/2009.

Zonele incluse, prin actul normativ adoptat în ședința Executivului din 29.08.2018, în lista unităților administrativ-teritoriale cu resurse turistice mari sau foarte mari sunt:

- Breaza (jud. Buzău)
- Siriu (jud. Buzău)
- Oncești (jud. Maramureș)
- Mitreni (jud. Călărași)
- Turcinești (jud. Gorj)
- Hoghilag (jud. Sibiu)
- Vîrșolț (jud. Sălaj)

Zonele cu resurse turistice au șanse mai mari în atragerea finanțărilor nerambursabile. Astfel, proiectele de infrastructură turistică vor fi promovate cu prioritate în cadrul programelor naționale, regionale și județene de dezvoltare.

„Dezvoltarea sustenabilă a turismului este una dintre prioritățile mele. Fiecare măsură a Guvernului are în vedere creșterea potențialului turistic, iar pentru acest lucru investițiile sunt vitale. Prin Hotărârea de Guvern adoptată, am crescut șansele ca zone cu adevărat minunate să devină mai ușor accesibile turiștilor. Cu banii pe care îi pot obține grație acestei noi clasificări, autoritățile locale pot dezvolta tot ceea ce înseamnă infrastructură turistică. Suntem conștienți că avem nevoie de investiții în turism și dovedim acest lucru prin aceste măsuri venite în sprijinul tuturor celor care cred în dezvoltarea României ca destinație turistică majoră”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.


 

Potențialul turistic al unei zone este determinat de existența resurselor turistice, fie ele naturale sau antropice, și este clasificat conform unei metodologii elaborate de Ministerul Turismului și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii