Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:20 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării pregăteşte achiziţia de corvete multirol

ro

23 Oct, 2016 21:20 1677 Marime text
România urmează să lanseze în perioada următoare procedurile de achiziționare a mai multor corvete multirol, a anunțat minisrul Apărării. Mihnea Motoc nu a dezvăluit însă câte astfel de nave ar urma să cumpere statul român.
 
„În primul rând, trebuie să ne întărim capabilităţile proprii. Aici, după cum ştiţi, avem un efort bugetar considerabil, antrenat înspre dobândirea de capabilităţi critice pentru forţele navale. Derulăm procedura de modernizare a celor două fregate T22 din clasa T22R şi avem în vedere, conform planificării multianuale, să iniţiem, în perioada viitoare, achiziţia unui număr de corvete multirol. Nu este o noutate absolută, în sensul că noi acţionăm sub aspectul programelor de înzestrare, de achiziţii, conform unei planificări pe termen lung, este programul privind transformare, înzestrarea şi dezvoltarea Armatei Române până în 2026 şi în perspectivă sau, pe scurt, programul “Armata 2026”, care are prinsă şi achiziţia unui număr de corvete multirol”, a declarat ministrul într-un interviu pentru news.ro, citat de Digi24.ro.
 
„Intenţionăm să lansăm o procedură în acest sens în perioada următoare. Principalele elemente legate de efortul propriu la componenta maritimă şi, la fel cum se pune problema în alte dimensiuni, terestru şi aerian, şi la maritim dorim să putem să ne bazăm pe un dispozitiv aliat de descurajare şi apărare”, a precizat Mihnea Motoc.
 
Ministrul a mai spus că prima navă ar putea să fie operaţională la sfârşitul acestui deceniu, dacă se menţin alocările bugetare.
 
El a adăugat că pentru descurajare s-au făcut parmanent exerciții multinaționale în Marea Neagră.
 
„Nu este vorba de altceva decât de un proces cu titlu defensiv. Un proces care să arate o postură robustă de descurajare şi la Marea Neagră”, a subliniat ministrul, în interviul acordat news.ro.

Citeşte integral interviul pe News.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii