Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarul care și-a pierdut viața în Marea Neagră, avansat post-mortem - ”Este un erou al Armatei României și îl vom prețui astfel mereu”

ro

13 Jun, 2018 18:02 2397 Marime text

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a transmis un mesaj de conoleanțe familiei militarului din Cluj care și-a piedut viața în Marea Neagră. Militarul a dispărut acum trei zile de pe plaja de la Corbu.

O veste tristă de la Constanța, după câteva zile de la dispariţie, marea a adus la mal trupul caporalului clasa a III-a Petru Cosma. Din păcate, cele mai negre temeri s-au confirmat.

Petru făcea parte dintr-un detașament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, unde desfășura, în această perioadă, activități de instruire cu trageri de luptă.

Avea 47 de ani, era angajat M.Ap.N. din anul 1997 și era un veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Irak și Afganistan.

Am semnat astăzi Ordinul prin care l-am avansat post - mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic și de sacrificiu ieșite din comun, a curajului și respectului pentru semeni, manifestate în încercarea de salvare a unui copil, din păcate, cu preţul vieţii sale. Sublocotenentul Petru Cosma este un erou al Armatei Romaniei si il vom pretui astfel mereu.

Condoleanţe familiei si Dumnezeu să-l odihnească!, a scris Mihai Fifor pe pagina de Facebook.


Citește și :
Deznodământ tragic. Militarul dispărut pe plaja de la Corbu ar fi fost găsit decedat în zona Grindu Chituc (galerie foto+video)

Oficial de la MApN, despre militarul dispărut pe plaja de la Corbu. Doi copii au rămas orfani

”Fiți responsabili pentru viețile voastre!” Șase persoane și-au pierdut viața în apele mării în ultima lună

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii