Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari din Brigada 9 Mecanizată Dobrogea la un exerciţiu internaţional în Georgia. De unde sunt şi cine îi comandă (galerie foto)

ro

04 Sep, 2018 12:53 1886 Marime text
Acum trei zile, în data de 01 septembrie 2018, în localitatea Senaki, Georgia, a avut loc ceremonialul de deschidere a exercițiului multinațional de comandament nivel brigada, Command Post Exercise, "Agile Spirit 18".
 
La activitate au fost prezenţi numeroși invitați, printre care ministrul georgian al apărării și ambasadorul SUA în Georgia.

Exercițiul multinaţional se desfășoară în perioada 01-12 septembrie 2018, Brigada 9 Mecanizată “Mărășești” contribuind la augmentarea comandamentului multinațional cu o echipa formată din 6 militari, condusă de comandantul Batalionului 911 Infanterie"CAPIDAVA", locotenent colonel Cristian Manoliu. 

Alături de militarii români și din țara gazda, la exercitiu participa 231 militari din SUA, Bulgaria, Grecia, Letonia, Ucraina și Turcia.

Scopul exercițiului este creșterea nivelului de instruire a participanților, urmărindu-se creșterea interoperabilității între forțele NATO și parteneri.
 
Sursa foto: Facebook.com/Brigada9Mecanizata

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii