Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de tone de motorină sustrase de angajații care alimentau cu motorină locomotivele trenurilor de călători

ro

08 Dec, 2018 11:57 1463 Marime text
În urma acțiunilor derulate de Poliția Română, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 73 de dosare penale, iar 30 de persoane au fost depistate în flagrant delict.

Potrivit Poliției Române, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Astfel, polițiștii au efectuat controale în 397 de stații de cale ferată şi au patrulat în 400 trenuri de călători. De asemenea, au desfășurat 11 acțiuni pentru combaterea pescuitului și comerțului ilegal, precum și a migrației ilegale.

Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire națională sau internațională, 10 minori lipsiți de supraveghere și 3 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

În total, au fost întocmite 73 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, 30 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 3 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, față de una dispunându-se măsura arestării preventive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 245 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 120.000 de lei.

La data de 4 decembrie 2018, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj – Napoca au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 99 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals.

Cei în cauză sunt bănuiți că la alimentarea cu motorină a locomotivelor care tractau trenurile de călători la depoul de locomotive și-ar fi însușit diverse cantități de motorină, reprezentând diferența dintre cantitatea ieșită din gestiune și cantitatea efectiv alimentată în rezervorul locomotivei sau diferența dintre cantitatea de combustibil ieșită din rezervor și cantitatea consumată efectiv de motorul diesel.

De asemenea, persoanele vizate sunt bănuite că, în perioada 1 ianuarie 2011 – 30 septembrie 2016, cu prilejul alimentării cu motorină a locomotivelor care tractau trenurile de călători, ar fi falsificat foaia de parcurs a locomotivei prin atestarea în fals a faptului că volumul de carburant alimentat este cel înregistrat în foaia de parcurs.

Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi folosit bonurile de consum-duplicat cunoscând că acestea sunt false. Astfel, bonul de consum – duplicat ar fi fost introdus pe circuitul documentelor financiar-contabile pentru operarea scăderii din gestiune și efectuarea înregistrărilor în contabilitate.

Cele 99 de persoane sunt bănuite de însușirea a 425.258 de litri de motorină, în valoare de 2.268.139 de lei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii