Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:40 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Michaelle Jean, secretarul general al Francofoniei, vizitează România

ro

26 May, 2016 07:56 1098 Marime text
Potrivit unui comunicat transmis de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) secretarul general al Francofoniei, Michaelle Jean, va efectua astăzi o vizită oficială în România.
 
„Vizita oficială, care coincide cu aniversarea a zece ani de la organizarea în 2006 la București a celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei, va fi ocazia de a sublinia calitatea exemplară a cooperării cu această țară far a Francofoniei în Europa Centrală și de Est. Va fi de asemenea și o ocazie de a pune în valoare sectoarele de excelență românești. România este un partener de prim-plan al Francofoniei, inclusiv prin faptul că găzduiește Biroul regional Europa Centrală și de Est al OIF. Prin noul său Plan regional de acțiune, OIF dorește să-și consolideze cooperarea cu țările membre din regiune, în special în domeniul economiei, al dezvoltării durabile, al informaticii și al egalității între femei și bărbați Această nouă abordare, care se sprijină în special pe participarea tinerilor, se înscrie în cadrul politicilor și strategiilor promovate de state”, a declarat Michaelle Jean.
 
Aceasta va avea la București întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, cu secretarul de stat pentru Sport Georgeta Narcisa Lecușanu și cu secretarul de stat pentru Tineret Andrei Popescu. De asemenea, Michaelle Jean se va întâlni cu directori de companii, precum și cu reprezentanți ai sectorului economic și ai Camerei de comerț și industrie franceze din România.
 
„Michaelle Jean va vizita, de asemenea, și Centrul de asistență pentru mamă și copil, unde va fi însoțită de secretarul general al Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse. Centrul respectiv vine în ajutorul femeilor victime ale violenței domestice în România”, conform aceleiași surse. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii