Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda Accidentul funcţionează Percheziţii la celula unor deţinuţi din Slobozia şi la un complice din Constanţa

ro

16 Jan, 2014 20:04 1547 Marime text
Poliţiştii bucureşteni au făcut, ieri, două percheziţii, una în Penitenciarul Slobozia şi o alta la o adresă din Constanţa, pentru destructurarea unei grupări de escroci specializate în înşelăciuni prin telefon, prin metoda "Accidentul", au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali Poliţia Capitalei.
Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Secţiei 16, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Potrivit anchetatorilor, poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz în octombrie 2013, când au fost sesizaţi de către un bucureştean cu privire la faptul că ar fi fost sunat de un bărbat ce s-a recomandat ca fiind fiul său şi care l-a anunţat că a fost implicat într-un accident rutier în Oradea, soldat cu victime, iar pentru rezolvarea situaţiei trebuie să achite, de urgenţă, 6.000 de lei părinţilor persoanei pe care a lovit-o cu maşina.
Judiciariştii Secţiei 16 au identificat cinci suspecţi, dintre care patru deţinuţi în Penitenciarul Slobozia şi un complice din Constanţa, aflat în libertate.
În plus, poliţiştii au stabilit că, în cursul lunii noiembrie a anului trecut, aceiaşi suspecţi ar fi înşelat, prin aceeaşi metodă, alte patru persoane, pe care le-au convins să depună prin transfer bancar diverse sume de bani sau să reîncarce cartele telefonice. Ulterior, banii erau încasaţi de persoana aflată în libertate.
Prejudiciul este evaluat de poliţişti la peste 12.500 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii