Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul gl(r) Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

ro

20 Jul, 2019 11:05 1725 Marime text











Cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, gl(r) Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor, a transmis următorul mesaj:

Aviatorii români sărbătoresc pe 20 iulie, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Este o zi cu semnificaţii deosebite, în care aviația națională îmbracă haine de sărbătoare.

Adresăm astăzi felicitările și recunoștința noastră tuturor celor care reprezintă cu onoare aripile românești, pentru profesionalismul și dăruirea lor.



Îi felicităm astăzi și pe cei care asigură și participă la misiuni aero-medicale, care confirmă, în fiecare zi, faptul că se află în prima linie în lupta permanentă și contra-cronometru pentru salvarea de vieți omenești.

România trebuie să fie consecventă în a-și onora angajamentele asumate în plan internaţional, în eforturile de menţinere a păcii, în operaţiunile de sprijin, de stabilizare şi reconstrucţie în zonele de conflict, dar mai ales, în lupta împotriva terorismului internaţional.

Nu putem uita eroismul tuturor acelora care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de bătălie sau, în ultimii ani, în misiuni executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul României, au căzut la datorie. Lecţia supremă pe care ne-o lasă eroii noştri este aceea că toți cei care şi-au asumat până la capăt destinul de a sluji cu onoare şi cu devotament țară, trebuie să se dedice cu toată fiinţa împlinirii acestui ţel.

În calitate de cetăţean, dar și ca fost ministru al apărării naţionale, al afacerilor interne și vicepremier pentru securitate națională, mă înclin cu recunoştinţă şi respect în faţa memoriei camarazilor noştri căzuţi la datorie şi în faţa tuturor celor care sunt gata să apere, cu preţul vieţii, România, românii, valorile și simbolurile naționale.

La mulți ani Aviaţiei Române! La mulți ani tuturor aviatorilor români!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii