Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic primar ORL trimis în judecată pentru luare de mită

ro

05 Sep, 2016 17:26 2943 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze, privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Adrian Gabriel Ilie, medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, fiind cadru militar activ, cu gradul de locotenent colonel, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită și în stare de libertate a inculpatei Silvia Florentina Baranovschi pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
În perioada 5 aprilie–29 iunie, inculpatul Adrian Gabriel Ilie, medic militar la spitalul de urgență menționat, a pretins suma totală de 1.500 de euro, de la trei persoane și a primit 1.000 euro, de la două dintre acestea, printre care și inculpata Silvia Florentina Baranovschi, în legătură cu intervenții chirurgicale efectuate asupra acestora.
 
În două dintre cele trei operații era vorba de intervenții chirurgicale de înfrumusețare a nasului (rinoplastii). În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani ridicate cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare la locuința și la cabinetul medical ce aparțin inculpatului Adrian Gabriel Ilie.
 
De asemenea, s-a mai dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului. Ambele măsuri au fost dispuse în vederea luării măsurii de siguranță a confiscării extinse. În aceeași cauză,  s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurator sub forma popririi asupra sumelor de bani existente în conturile deţinute de inculpatul Adrian Gabriel Ilie.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.



Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii