Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:21 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalie de aur pentru Corala Armonia a cucerit la Olimpiada Mondială a Corurilor desfăşurate la Tshwane, în nordul Africii de Sud

ro

08 Jul, 2018 18:20 612 Marime text
Corala Armonia a cucerit medalia de aur la secțiunea „Cor Bărbătesc” şi medalia de argint la Secțiunea „Folclor”, în cadrul Olimpiadei Mondiale a Corurilor desfăşurate la Tshwane, în nordul Africii de Sud, informează Basilica.ro. 
 
Corala dirijată de arhid. Iulian Dumitru va mai concura zilele următoare în cadrul uneia dintre cele 27 de secţiuni ale Olimpiadei.
 
Olimpiada mondială reprezintă cel mai important concurs destinat corurilor din întreaga lume, care se desfășoară o dată la doi ani.
 
Concursul la care participă peste 300 de formaţii corale din întreaga lume se va încheia în data de 14 iulie 2018.
 
Edițiile anterioare au avut loc în Austria, China, Germania, Coreea de Sud, Letonia şi Rusia.
 
Corala Armonia a participat la în 2012 la Cincinnati, Ohio, şi în 2014 la ediţia din Letonia. La olimpiada din America a cucerit două medalii de aur, iar în 2014 a obţinut locul I şi medalia de aur la secţiunea muzică sacră, dar şi titlul de campioană mondială.
 
Corala „Armonia“ a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului.
 
În prezent, corala este formată din preoţi, diaconi, studenţi ai Facultăţii de Teologie şi abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.

Sursa: Basilica.ro. 
Sursa foto: Facebook/Jean Ion
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii