Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri pentru debirocratizare! Se dorește transmiterea cazierului judiciar între instituții

ro

28 Jun, 2016 22:46 1004 Marime text
Guvernul va adopta un pachet de măsuri pentru debirocratizare. Una dintre măsuri este aceea de a elimina copiile legalizate pentru diverse documente, transmiterea cazierului judiciar între instituții, posibilitatea trimiterii prin email a copiei după buletinul de identitate sau plata prin card la ghișeele ANAF sau la Trezorerie. Aceste lucruri ar facilita munca cetățeanului, ar economisi timp și bani, astfel nemaifiind nevoit să stea ore întregi a cozi uriașe.
 

„Am reușit totuși să punem azi pe masa Guvernului și să pregătim pentru decizie un pachet de măsuri care, sperăm noi, în timp, să simplifice viața cetățenilor și a contribuabililor. Cazierul judiciar care era solicitat pentru foarte multe decizii sau tipuri de documente oferite cetățenilor, (...) conform cu această ordonanță de urgență se va solicita doar între instituții, în așa fel încât cetățeanul nu va mai trebui să se plimbe între ghișee, să scoată cazierul judiciar pe o hârtie de la un ghișeu și să îl depună la alt ghișeu. (...) Instituțiile statului vor fi abilitate și obligate să se organizeze în așa fel încât să poată să transmită direct aceste date. Copiile după buletin, care se solicită, la fel, la foarte multe dosare, ele vor putea fi trimise și prin email și actul normativ (...) prevede că în termen de 30 de zile instituțiile publice au obligația să anunțe adresa de email la care se vor putea transmite aceste documente atunci când ele sunt solicitate. Se vor elimina copiile legalizate pentru o serie de documente. Această legalizare se va face conform cu originalul de către funcționarii care solicită aceste documente, în așa fel încât nu vor mai trebui cheltuieli suplimentare sau să punem oamenii în plus pe drumuri pentru chestiuni care se pot face și mai simplu”, a declarat Dacian Cioloș în ședința de Guvern de astăzi, potrivit agerpres.ro.
 

Premierul mai spune că în relația cu Fiscul va exista posibilitatea plăților prin card „atât la ghișeele ANAF, cât și la Trezorerie pentru diferite dări sau obligații financiare”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii