Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărturiile arbitrilor, după bătaia de la Ovidiu „Au dat și cu pumnii, și cu picioarele. Avea amețeli, l-am întins pe pământ”

ro

03 May, 2014 19:04 6131 Marime text
Meciul de fotbal de astăzi CSO Ovidiu - CS Eforie, contând pentru etapa a patra a play-off-ului Ligii a IV-a a județului Constanța, a fost marcat de incidente violente, victimă fiind arbitrul Marian Carson, care a fost transportat cu salvarea la spital. „În repriza a doua, la scorul de 2-1 pentru oaspeți, am fost lovit de mai mulți suporteri și jucători de la Ovidiu. A venit salvarea și m-a transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Am fractură de piramidă nazală, fiind lovit și la arcadă”, a fost prima declarație a arbitrului Marian Carson.
Gazdele au acuzat că golul de 2-1 a fost neregulamentar, iar la scurt timp după validarea reușitei au început violențele. „Peste zece suporteri ai echipei gazdă au intrat pe teren. Era după minutul 70. Marian Carson a fost lovit cu pumnii și cu picioarele. Au dat și trei jucători de la Ovidiu. Arbitrul a fost umplut de sânge. A avut amețeli și l-am întins pe jos, că avea o hemoragie masivă. La începerea partidei, erau trei polițiști, care au plecat însă la pauză, spunând că au un caz cu împușcături. Într-un târziu, cu ocazia evenimentelor, oameni ai legii au venit la stadion. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Cum ar spune Cristi Borcea, masacru, masacru...  Un băiat din tribună, care a filmat incidentele cu telefonul mobil, a fost amenințat să șteargă filmarea. Trebuia să reținem trei carnete de legitimare ale jucătorilor de la Ovidiu, dar le-am dat pe toate ca să putem pleca. Foarte puțini de la gazde au sărit să aplaneze violențele. Atât eu, cât și colegul Florian Gavriluc nu am fost agresați fizic, ci doar amenințați. Nu am avut sprijinul forțelor de ordine, dar nici al observatorului Dănuț Drăgulin”, a spus și Marius Dumitru, unul dintre cei doi asistenți ai arbitrului Marian Carson. 

UPDATE: „Marian va fi operat la nas. L-au internat deja și i-au făcut examen tomograf. Îl doare și capul foarte tare. Poliția a fost acasă la unul dintre ei care l-au lovit, jucător, care se pare însă că nu era acasă”, a declarat arbitrul Laurențiu Ciuchiță, coleg cu Marian Carson.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adrian 06 May, 2014 13:27 Va spun eu ce se intampla cu arbitrajul in liga a4a. Unii arbitri pur si simplu cand arbitreaza in localitatile limitrofe le este frica de localnici ( vezi meciul de juniori Cernavoda -Cfr Constanta -au ajutat gazdele ), sau sunt foarte slab pregatiti .Observatori vin cand vor la meci si nici nu iau masuri asupra jucatorilor sau arbitrilor.Fiecare organizator sa fie obligati sa asigure macar cu un om al legii pentru fiecare meci. Ar fi frumos ................nu.
  • Carson 05 May, 2014 16:50 Ionel sau cum te cheama pe tine...de ce esti " barbat" doar in spatele acestui pseudonim? Daca esti "catelush" - sa nu spun lingau- din brigada veche ,da-ti un nume si spune ce ai de spus... Daca ai ceva de spus..
  • carson 05 May, 2014 11:33 mai nesimtitilor si greseala sa fi fost nu trebuia sa se procedeze asa....daca voi pentru fiecare greseala a voasytra luati bataie in halul asta era bine?ar fi putut sa fie fratele vostru,copilul vostru ,tata vostru...altii au facut greseli mult mai mari si mult mai grave...ganditi-va la fiecare greseala a voastra din trecut si puneti-va in situatia sa fi luat bataie macar pentru un sfert din greselile voastre...sa va fie rusine!judecati ca niste oameni primitivi!
  • ionel 04 May, 2014 19:33 Cand stii ca nu poti, stai acasa. Acest arbitru a mai luat-o pe cocoasa si inainte. Asa se intampla cand ai numai figuri in cap la fel ca prietenului lui, Ciuchita. De astia doi nu au loc altii sa ia bataie. Acestia fac parte din gasca lui Onita care fac ce vor la meciuri, gresesc grav si nu ii sanctioneaza nimeni. Tot ei au facut greva in toamna, satui de cat au fost batuti. , incercand cu sprijinul lui Onita sa saboteze campionatul. arbitrii cu experienta au fost Dati la o parte de Onita. Pai sa spuna prietenul lui, Ciuchita de cate ori a luat bataie. Iar despre Carson, i s-a spus de multe ori de catre multi observatori sa se lase de centru ca nu se pricepe, dar ingamfarea uite unde duce. Tot el a facut praf mai multe meciuri: a acordat intr-un meci 4 penalty-uri, toate gresite, iar la alt meci, a acordat doua cartonase rosii unui jucator in acelasi meci. Dar sa cautam cauza problemei: Aurel Onita, presedintele arbitrilor din Constanta care i-a tinut in brate pe cativa din gasca lui, i-a trimis la examen la Bucuresti si s-au intors cu coada intre picioare, care i-a trecut pe linie moarta pe arbitrii buni cu experienta, trimitand in locul lor acesti baieti care se intorc cu ambulanta de la spital pentru ca sunt multe echipe care ii refuza, iar el ii trimite in continuare. Explicatia lui Onita pentru bataile pe care le incaseaza tovarasii sai: "acestia sunt batuti pentru ca aplica regulamentul". Sa intelegem ca ceilalti arbitri care nu au fost batuti nu aplica regulamentul domnule Onita? In locul tau imi dadeam demisia imediat pt faptul ca esti depasit de situatie si realitate. Vor face greva si de aceasta data ca in toamna cand ati incercat sa il demiteti pe presedintele AJF?
  • wxy 04 May, 2014 15:52 niste nenorociti jucatorii astea!! sa-i ia draq de tampiti. Si eu sunt arbitru si din fericire nu am avut parte de niciun eveniment neplacut pana aqm . sper sa nu am. Sincer imi pare rau pt arbtirul de la Constanta...niste nenorocitii ,,FOTBALISTII,, astea de la liga 4,5,6 care stiu decat sa comenteze si sa agreseze arbitrii.
  • ionut 04 May, 2014 12:31 Asta inseamna figuri marca Ciuchita, Carson si altii. Nu are lumea loc pe teren de ei, sunt plini de ei mai ceva decar arbitrii din Liga Campionilor. Un tupeu exagerat incat sa poata spune ca observatorul nu i-a ajutat cu nimic. Pai observatorul si-a facut de cap pe teren? Tot ce se intampla este regretabil. Dar uitati-va unde e cauza problemei: Aurel Onita, presedintele arbitrilor, i-a inlaturat pe arbitrii cu experienta pentru a putea arbitra gasca lui. Multi dintre acestia sunt refuzati de echipe, iar Onita continua sa ii trimita la meciuri exact la echipele care au probleme cu ei. Domnul Carson, oare vorbeau prostii observatorii cand iti spuneau ca nu ai nici o treaba cu arbitratul la centru? Asta dupa ce ai facut cateva meciuri praf si te-au mai scarmanat echipele
  • Tyu 04 May, 2014 10:57 dak erai tu in locul lui era bine?
  • Hey 04 May, 2014 10:31 Dar voi stiti sa jucati fotbal ??? Cand gresiti in teren pase sa va loveasca si pe voi . Ar fi normal??? Mai oameni buni traiti in jungla? Stiti bataie, in ring cu voi, nu pe teren. Aveti probleme la cap mergeti la doctor. Conducerea, luati masuri nu vedeti unde s-a ajuns??? Maine- poimaine va fi mult mai grav si o sa aveti pe constiinta vreun arbitru din lipsa voastra de neimplicare. Daca acolo pe teren va fi copilul dvs ??? V-ar placea sa fie batut si nenorocit de acesti indivizi periculosi ???
  • abdc 04 May, 2014 05:19 nu stie sa arbitreze !! meritaaaa !! merita si oaspetii si gazdele si suporterii erau fericiti ca a luat bataie
  • abc 03 May, 2014 23:19 bai leizeriuc... nici nu ai habar de gramatica limbii romane...
  • gusty 03 May, 2014 21:40 ba ciuchita dar tu esti peste tot de stii atatea ca nu era ala acasa ai fost cu politia la el sa vezi
  • Leizeriuc 03 May, 2014 20:43 asa le trbuie maaa !!!!! sa se invete minte alta data !!!! de aia ies tot felu d discutii si scandaluri p tema arbitrilor !!!! mereu au fost subiesct d discutii !!! sa se lase frate !!! mai au si talente k sunt divizionari c sau b ;) ... nu sunt in stare sa duca un maci d la inceput pana la capat !!!! rusineeee !!!! hotiloooorrrr !!!!