Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea spala orice suferinta. Incearca o cura cu alge, apa marina si namol

ro

04 Jul, 2010 15:30 1284 Marime text

Turistii strani vin pe litoralul nostru sa se trateze! Cura de apa sarata,alge si namol ii revigoreaza pe francezi, belgieni sau nemti.La finalul sejurului petrecut in Eforie, Techirghiol ori Neptun, pleaca acasa sanatosi, dar si cu bani in buzunare.Pentru ca, spun ei, costurile sunt mult mai mici decat in Occident.
Pentru a beneficia de efectele talasoterapiei, multi straini vin de la sute de kilometri departare pentru a se trata in clinicile de pe litoral. "Este un concept, un complex de tratament care utilizeaza efectul binefactor al razelor de soare, deci plaja, insotit cu proceduri care utilizeaza factorii marini", spune medicul Iulia Belc.

"Talasoterapia se foloseste in bolile circulatorii, in afectiunile scheletului, in primul rand osteoporoza"

Piscinele interioare cu apa sarata sunt preferatele turistilor, si nu doar pentru sanatate, ci si pentru relaxare. Iar doamnele nu rateaza tratamentele faciale cu alge marine.

Pentru un sejur de 7 nopti, cu terapii si pensiune complete incluse in pret un turist plateste in jur de 2400 de lei. Iar pentru trei nopti, putin peste 800 de lei.

"Ceea ce primesc 15 zile aici, in Olanda cu aceeasi bani pot sta doar patru zile si asta e o diferenta", spune unul dintre turistii straini.

Specialistii recomanda insa ca inainte de a apela la talasoterapie, sa cerem si sfatul unui medic.

Sursa:stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii