Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:35 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare atenție. Mâine va fi cea mai deprimantă zi a anului 2019. Ce spun cercetătorii

ro

20 Jan, 2019 20:41 680 Marime text
Luni, 21 ianuarie, va fi cea mai deprimantă zi a anului 2019. În mod semioficial, titlul de „cea mai deprimantă zi” sau „blue monday” este atribuit în fiecare an celei de-a treia zi de luni din ianuarie, conform Digi24.ro.  

Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cea mai deprimantă zi din an. A luat în considerare mai mulți factori: condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool şi de ciocolată din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion. În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.

Pe de altă parte, pentru persoanele care preferă să vadă întotdeauna partea plină a paharului, ianuarie este luna în care oamenii îşi stabilesc obiective noi, încep o serie de activităţi interesante şi se supun unui proces de reevaluare în speranţa obţinerii unor rezultate optimiste în următoarele 12 luni.

Digi24.ro.  
Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii