Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manager de hotel, cercetat pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5.700.000 de lei

ro

24 Jun, 2016 16:31 1543 Marime text
Managerul unui hotel a fost reținut de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5.700.000 de lei, în urma a nouă percheziţii efectuate ieri, în Bucureşti și în județul Ilfov.
 
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi luptători S.I.A.S., au descins, ieri, la sediile a şapte societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale, precum şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate de şapte unități de calcul și documente de evidență contabilă, cu valoare probatorie în cauză. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, reprezentantul societăților comerciale, care este şi manager de hotel, ar fi derulat, sub paravanul acestora, mai multe operaţiuni fiscale, fără a le declara instituţiilor competente.
 
De asemenea, în cursul anului 2015, acesta ar fi încasat un avans de 1.500.000 de euro  pentru vânzarea unui imobil situat în Bucureşti, sector 2, fără să factureze şi să plătească T.V.A. pentru suma încasată, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 2.000.000 de lei, reprezentând T.V.A. de plată.
 
Totodată, în cursul anului 2016, cu ajutorul unei persoane care și-ar fi însușit fără drept calitatea de expert contabil, ar fi întocmit în fals două declaraţii de înregistrare fiscală, în scopul de a crea aparenţa că şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege și pentru a împiedica aflarea adevărului.
 
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat se ridică la peste 5.700.000 de lei, reprezentând T.V.A și impozit pe profit.
 
În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de peste 1.300.000 de euro, asupra unor imobile și conturi bancare ce aparțin persoanelor cercetate, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.
 
Activitățile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. 
 
Au fost puse în executare două mandate de aducere, iar în urma audierilor, administratorul firmelor a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii