Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia - preturi mai mari fata de Bulgaria, hoteluri pe jumatate goale si turism de weekend

ro

01 Jul, 2010 14:47 1224 Marime text

Numărul turiştilor care s-au cazat în prima lună de vară în hotelurile şi pensiunile din staţiunea Mamaia a scăzut cu 40-50% faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, doar jumătate din camerele unităţilor de cazare fiind ocupate, potrivit unei analize ZF, care a folosit datele de la Asociaţia de Promovare a Litoralului.

În medie, 10.000 de turişti s-au cazat zilnic în unităţile din staţiunea Mamaia în prima lună de vară, faţă de 20.000 de turişti în iunie anul trecut, ceea ce înseamnă că încasările din cazare ale unităţilor din cea mai cunoscută staţiune românească s-ar putea ridica la 10 milioane de euro în iunie, ce iau în considerare un preţ mediu de 40 de euro pe locul de cazare şi un număr de circa 250.000 de turişti.

"Vara aceasta va fi plină de provocări pentru hotelieri. Sper ca numărul turiştilor să se menţină la nivelul celui de anul trecut. Este nevoie de atracţii pe litoral pentru a atrage cât mai mulţi turişti", a declarat cu ocazia unui forum pe probleme hoteliere Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare a Litoralului.

În luna iunie, tariful pe noaptea de cazare într-o cameră dublă a unui hotel de cinci stele din Mamaia este aproape de două ori mai mare faţă de cel practicat de un hotel de lux din cea mai cunoscută staţiune din Bulgaria, Nisipurile de Aur. Decalajul dintre preţuri este însă mai mic în ceea ce priveşte unităţile economice de două şi trei stele.

Sursa: zf.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii