Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe trenuri anulate în judeţul Constanţa. Pe calea ferată se circulă în condiţii de iarnă. Lista trenurilor anulate

ro

27 Feb, 2018 08:55 2192 Marime text
Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă. La această oră se circulă pe toate magistralele și nu sunt trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură și CFR Călători sunt operaționale pentru următoarea perioadă. 

Potrivit CFR Călători, în zona de sud a țării – București, Craiova, Galați și Constanța – aflată sub incidența codului portocaliu de viscol și temperaturi scăzute se desfășoară operațiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf și pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.
 
În acest context, pentru data de 27 februarie se menține măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervențiilor cu utilaje și evitarea unor situații nedorite pentru pasageri. Sunt anulate aproximativ 6% din cele ~1200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor).
 
LISTA trenurilor anulate, în ANEXA: https://goo.gl/xmH7X5
 
În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.
 
Măsurile operative care se iau au ca PRIORITATE siguranța oamenilor și asigurarea legaturilor feroviare. Acolo unde va fi necesar ne organizăm astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcție de posibilitățile din teren.
 
Sursa foto: Facebook-CFR Calatori
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii