Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul filmelor horror a încetat din viață

ro

31 Aug, 2015 11:22 1599 Marime text
 
Legendarul regizor Wes Craven, maestru al filmelor de groază, între care “Scream” și seria “Nightmare on Elm Street”, a murit la vârsta de 76 de ani, potrivit Hollywood Reporter, citat de AFP. "Astăzi, lumea a pierdut un om mare, prietenul meu și mentorul Wes Craven", a scris, pe Twitter, actrița Courteney Cox, una dintre eroinele din filmul “Scream”.
"Cu mare tristețe vă informăm că Wes Craven a murit duminică în urma unei tumori pe creier", potrivit unui comunicat al familiei. El a murit la casa sa din Los Angeles. Craven a fost căsătorit cu producătoarea Iya Labunka. El a avut un fiu, Jonathan, o fiică Jessica și o fiică vitregă Nina Tarnawksy.
Craven a regizat mai mult de opt versiuni ale “Nightmare on Elm Street”, iar în anii 1980 a regizat mai multe episoade din serialul "Twilight Zone". Wes Craven a fost și un căutător de talente: în selecția actorilor pentru filmul "Freddy", el l-a identificat pe Johnny Depp atunci complet necunoscut și, de asemenea, a dat unele dintre primele roluri actriței Sharon Stone în "Deadly Blessing" și actorului Bruce Willis, într-un episod din serialul de televiziune "The Twilight Zone".
Craven s-a aventurat și în filme de gen precum "Music of the Heart" (1999), pentru care Meryl Streep a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, dar și în thrillerul psihologic "Red Eye", cu Rachel McAdams și chiar în genul comediei romantice, cu un segment din filmul colectiv "Paris Je t”aime".
Originar din Ohio, Wes Craven a fost absolvent de filosofie și a predat limba engleză. Iubitor al naturii, Craven a abandonat un timp orașul Los Angeles pentru coasta de est a insulei Martha”s Vineyard, unde a fost implicat în protecția păsărilor.


sursa: wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii