Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE, mesaj de condoleanţe pentru familia ambasadorului Mihnea Constantinescu

ro

18 Nov, 2018 13:48 1796 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret trecerea în neființă a Ambasadorului Mihnea Constantinescu, după o activitate de peste douăzeci de ani în diplomația românească, marcată de un profesionalism și devotament incontestabile.

Cariera sa se întrepătrunde cu nașterea și evoluția României democratice și euroatlantice și este un reper pentru ceea ce statul român a dorit să devină după Revoluția din 1989. De-a lungul carierei diplomatice a realizat numeroase proiecte marcante și a deținut diverse funcții și însărcinări importante care au definit vocea României la nivel internațional, contribuind la gestionarea dosarelor majore de politică externă ale țării. A deținut un rol important în procesul de aderare a României la UE și NATO, a fost Reprezentant cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică, a fost Reprezentant personal al Președinției în exercițiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul președinției române din 2001, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad și consilier al MAE irakian. De asemenea, a fost Președintele Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului în 2016. 

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un coleg excepțional, un mentor desăvârșit și un exemplu pentru multe generații de diplomați. Va rămâne nu doar un reper de profesionalism în diplomație, dar și un reper de umanitate, caracter și eleganță, virtuți esențiale în diplomație.

Ministerul Afacerilor Externe și Corpul Diplomatic și Consular au pierdut astăzi un coleg respectat, dar Ambasadorul Mihnea Constantinescu va rămâne, prin ceea ce a realizat, în istoria diplomației românești și va continua sa fie un etalon moral și profesional.

Îi suntem recunoscători pentru anii de muncă pe care i-a depus pentru promovarea intereselor României și îi vom cinsti memoria continuând proiectele sale, în spiritul valorilor pe care le-a impus în Ministerul Afacerilor Externe.

Va rămâne mereu în istoria și memoria diplomației române.

Sincere condoleanțe familiei sale.

Dumnezeu să-l odihnească!
 
Citeşte şi: Ambasadorul Mihnea Constantinescu s-a stins din viaţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii