Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:23 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. MAE anunță că există și doi români răniți în atentatul de la Nisa

ro

15 Jul, 2016 08:48 1445 Marime text
Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa, până la acest moment nefiind, însă, identificați români printre decedați, informează Ministerul Afacerilor Externe.
Ministerul Afacerilor Externe condamnă "în termenii cei mai fermi" atacul terorist care a avut loc la Nisa, Franța, în timpul sărbătorii Zilei Naționale, soldat cu pierderi de vieți omenești și numeroși răniți.
 
"În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor acestui act de o violență incalificabilă și exprimă întreaga solidaritate cu poporul francez greu încercat", precizează MAE.
 
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului și reafirmă necesitatea concentrării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea oricăror forme pe care le ia acest fenomen.
 
Amintim că cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața aseara într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei.
 

UPDATE, ora 11.39:


MAE informează că echipa consulară a Consulatului General de la Marsilia, aflată la Nisa, s-a deplasat la unităţile spitaliceşti unde sunt internate victimele rănite, a stabilit legătura cu rudele celor două victime spitalizate şi le acordă asistenţă consulară de specialitate.
 
Totodată, celula de criză activată la nivelul MAE se află în legătură permanentă cu autoritățile franceze, prin intermediul Ambasadei României la Paris şi Consulatului General la Marsilia, și al echipei consulare, în vederea obținerii unor informații suplimentare și monitorizării evoluției situației.
 
MAE a pus la dispoziția cetățenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, autoritățile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii