Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:07 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Comandantul unei nave sub pavilion Republica Moldova, suspectat de trafic de migranți

ro

04 Jul, 2014 13:57 1099 Marime text
Nava sub pavilion Republica Moldova a fost reperată la Punctul de Trecere a Frontierei Sulina și urma să ajungă în Galați, cu un transport  de fier vechi. La bordul ambarcațiunii polițiștii au identificat doi cetățeni sirieni, unul de 59 de ani și celălalt, un minor de 11 ani.
 
„În urma controlului de frontieră dintre membrii de echipaj a fost identificat un bărbat sirian, de 59 de ani, care era trecut pe lista de echipaj fără a deține carnet de marinar. Tot în urma controlului a fost identificat și un copil minor, de 11 ani, despre care comandantul a declarat că îi este rudă și care nu avea viză pe pașaport pentru a putea intra în România.” a declarat agent principal Marius Niculescu, purtător de cuvânt la Garda de Coastă Constanța.
 
Comandantul navei a primit deja o amendă și va trebui să își asume răspunderea penală pentru faptul că i-a trecut pe lista echipajului, deși aceștia nu aveau documentele legale care să le justifice prezența pe ambarcațiunea care a tranzitat România.
 
„Pentru cele două persoane comandantul a fost amendat cu câte 10.000 de lei pentru fiecare. În plus, este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă de trafic de migranți.” a mai spus agent principal Marius Niculescu, purtător de cuvânt la Garda de Coastă Constanța. Cetățeanul sirian, trecut ca „marinar” în lista de echipaj, este și el cercetat pentru tentativă de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”. 
 
Acesta şi minorul de 11 ani, au rămas pe vas cu dispoziția din partea autorităților noastre de a se întoarce în Siria.

Ti-a placut articolul?

Comentarii