Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii de sindicat si membrii CES pot fi verificati de catre ANI

ro

10 Aug, 2010 19:16 1066 Marime text
În cadrul dezbaterilor de azi din Comisia juridică pe marginea noii Legi ANI, deputaţii jurişti au decis să existe câte un singur formular pentru declaraţiile de avere şi cele de interese. Originalul acestora urmează să fie păstrat la instituţiile în care activează demnitarul respectiv, iar copiile să fie trimise la ANI. Reprezentanţii Agenţiei au cerut ca originalele să fie remise ANI, însă cererea nu le-a afost admisă.
În plus, Comisia a revenit la termenul de trei ani de la terminarea mandatului în care un fost demnitar poate verificat de către ANI.

"Practic am decis reintroducerea termenului de trei ani în interiorul căruia Agenţia poate să facă verificări. Apreciez că vor fi introduse, cu siguranţă, şi comisiile de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel. Dezbaterile sunt destul de consistente, pot să apară modificări, însă nu cred că vor fi probleme în a adopta din punct de vedere formal şi al păstrării spiritului acestei legi forma iniţială a Camerei", a declarat preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda.

Potrivit formei legii ANI adoptate de Senat în iulie, s-a eliminat partea care prevedea introducerea comisiilor de control al averilor, astfel că prerogativele ANI rămâneau fie sesizarea ANAF, fie a Parchetului, după caz, cu raportul de analiză pe care-l întocmeşte în urma constatării unei diferenţe mai mari de 10.000 de euro între modificarea averii pe durata mandatului şi veniturile din aceeaşi perioadă. De asemenea, s-a mai eliminat la acea vreme articolul care dezincrimina fapta persoanei care îşi modifică declaraţiile, dacă denunţa fapta mai înainte ca autoritatea să se fi sesizat pentru aceasta.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii