Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație organizată de CN APM Constanța „desființată" de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Ce decizii s-au luat?

ro

24 Aug, 2022 00:00 1531 Marime text
  • Bachis SRL a contestat procesul-verbal și raportul procedurii a contractului de achiziție publică de lucrări având ca obiect „Lucrări de foraj orizontal dirijat pentru subtraversări de linii CF și/sau drumuri de acces pentru lucrări de reparații și montaj de instalații energetice – 24 luni” inițiată de CN APM Constanța
  • În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită contestația formulată în contradictoriu cu Administrația Porturilor Maritime Constanța
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei

 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1730/C5/1515 în data de 17.08.2022 la contestația transmisă de Bachis SRL din județul Galați, împotriva autorității contractante Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APM Constanța).

Bachis SRL a contestat procesul-verbal nr. 1709/03.06.2022 și raportul procedurii nr. 25514/16.06.2022, documente întocmite în procedura de atribuire „simplificată”, online, fără etapă finală de licitație electronică, a contractului de achiziție publică de lucrări având ca obiect „Lucrări de foraj orizontal dirijat pentru subtraversări de linii CF și/sau drumuri de acces pentru lucrări de reparații și montaj de instalații energetice – 24 luni”, cod CPV 45255500- 4 (Rev. 2), inițiată de CN APM Constanța.

Firma contestatoare a solicitat la CNSC desființarea raportului procedurii din data de 16.06.2022 și a procesului-verbal și obligarea autorității contractante, în temeiul dispozițiilor art. 26 lit. c), să solicite ofertantului SC Revicond Condtech SRL clarificări cu privire la prețul ofertat potrivit criteriilor prevăzute de dispozițiilor art. 210 alin. (2) din Legea nr. 98/2006”.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită contestația formulată de Bachis SRL în contradictoriu cu Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Totodată, Consiliul a anulat procesul verbal nr. 5 privind evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformității acestora cu propunerile tehnice, înregistrat la entitatea contractantă sub nr. 1709/03.06.2022, raportul procedurii nr. 25514/16.06.2022 și actele subsecvente acestora și obligă entitatea contractantă, ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei decizii, să continue procedura de atribuire prin reevaluarea ofertei depusă de SC Revicond Condtech SRL, cu respectarea considerentelor prezentei decizii, a documentației de atribuire și a legislației incidente.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CN APM Constanţa, reclamată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. La mijloc, licitaţia pentru salubrizarea porturilor


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii