Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Liberalii au adoptat mai multe rezoluții ce vor intra sub lupa Ligii Aleșilor Locali

ro

02 Apr, 2016 12:57 1323 Marime text
 
În aceste momente este în plină desfăşurare Liga Aleşilor locali ai PNL, desfăşurată la hotelul ten. În cadrul evenimentului, au fost adoptate rezoluţiile care vor fi supuse aprobării Ligii Aleşilor Locali peste câteva minute, la Sala Sporturilor. Dacă vor fi adoptate, începând de mâine acestea va trebui să fie implementate.
 
Discrepanţele de astăzi în ceea ce priveşte jumătate din cele două părţi ale României, rural şi urban, fac diferenţa în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea şi diferenţa teritorială între investiţiile din România. S-a pus problema atât din punct de vedere urban şi rural, dar şi între vestul şi estul ţării. România are nevoie de o strategie prin care să se diminueze aceste diferenţe majore. Este o singură Românie, o singură ţară. Avem datoria de a minimiza aceste diferenţe, s-a punctat în cadrul Ligii.
 
S-a vorbit şi despre legarea Moldovei de Ardeal prin autostradă şi legături de cale ferată, pe care să se poată circula ca în Europa.
 
A doua rezoluţie adoptată vorbeşte despre agenda femeii ce corespunde cu agenda mamei, a familiei din România. În ţara noastră şi alte state există încă un decalaj faţă de ceea ce se întâmplă în ţările occidentale. S-a vorbit în primul rând despre o egalizare a egalităţii de gen.  În România avem jumătate femei şi jumătate bărbaţi. Primele măsuri anunţate şi adoptate sunt reprezentatarea în proporţie de 30% în alegerile din iunie, în care avem femei.
 

UPDATE, ora 13.11:


La cea de-a treia rezoluție, s-a discutat problema sutelor de aleși locali care și-au pierdut mandatele pentru că au calitatea de reprezentanți în consiliile de administrație școlii. S-a vorbit și despre faptul că instituțiile nu pot angaja avocați în marile procese.
 
Nu îl ultimul rând, a fost abordată situația catastrofală din domeniul atragerii fondurilor europene.
 
Din informațiile liberalilor, niciun euro nu a fost practic cheltuit pe aceste programe din axa 2013-2020. Concluzia a fost că de vină sunt guvernele. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii