Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:26 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea pensiilor. Se modifică stagiul de cotizare. Cum se vor calcula pensiile

ro

06 Jun, 2018 07:28 22501 Marime text
Modificări importante în noua lege a pensiilor. Guvernul vrea să schimbe modul de calcul, iar pensiile vor crește pentru toți cei care au stagiul de cotizare complet, scrie România TV.
 
Potrivit sursei citate, formula de calcul a pensiilor se schimbă. În momentul de față, punctajul e realizat printr-o formulă de calcul unde la bărbați stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, în timp ce la femei este de 30 de ani și 10 luni.

Practic, prin scăderea stagiului complet de cotizare la 25 de ani, pensiile vor crește substanțial.

"Pensiile bărbaților cu stagiu de 35 de ani vor crește cu 40% , iar în cazul femeilor care acum au un stagiu de 30 de ani și 10 luni creșterea va fi de 24% ", a spus la România TV Doina Pârcălabu, fostă șefă a Casei de Pensii.


În acest moment, Executivul încă face calcule și simulări, pentru a vedea exact impactul asupra fondului de pensii.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • erica 09 Jul, 2018 09:59 Nu prea se intrevad dorinte pentru iesirea mai repede la pensie a mamelor. Va puneti intrebarea pentru mamele din anii 1985 - 1989 care au stat acasa cate 112 zile? Daca trebuie sa aibe 35 de ani lucrati poate totusi dati cei 2 ani mai repede pentru fiecare copil, statul nu ar pierde prea mult. Incercati sa faceti ceva si pentru acest proiect.
  • Melanj 07 Jul, 2018 20:01 SUPER ! Intotdeauna marile idei au fost simple !!!! :) Sanatate la toti colegii mei pensionari !
  • Raspopitu 03 Jul, 2018 23:02 Dorința exista .Sa vedem putința bugetului . Deocamdată motoarele economiei romanești sunt consumul si accizele . Agricultura are un sprijin insuficient din partea guvernului (nu ne da voie UE) . Cooperativizarea țăranilor (fermieri ,mai elegant ) , crearea centrelor de achiziții ,Sortare si transportul spre marile supermarketuri pentru ca produsele autohtone sa fie mai ieftine ca cele de import (normal) . Romania trezește-te mai lasa subiectele oferite de TV ( justitie,crime,violuri oameni ce isi plâng durerea in fata stihiilor naturii : DECE nu au asigurarea locuinței ,20 euro/an ? Simplu au locuințele lângă râuri cu case din chirpici iar societățile de asigurare nu le fac asigurarea . Defrișările masive se razbuna .
  • mihai 21 Jun, 2018 01:30 Minciuni electorale. Vor duce cu zaharelu fraierii pana la alegeri .