Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea alegerilor locale ajunge pe masa judecătorilor de la CCR

ro

27 Apr, 2016 19:46 1774 Marime text
Curtea de Apel București a admis astăzi excepția de neconstituționalitate ridicată de jurnalistul Liviu Avram la Legea alegerilor locale. Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de Avram. Decizia judecătorilor vine la numai zece zile după ce a mai fost acceptată o altă excepție de neconstituționalitate ridicată tot de Liviu Avram.
 
”Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti admit cererea de sesizare. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 50 alin.(2), art. 101(2) şi
(3) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale în raport de art.37(1), art. 36(1) şi art. 2(1) din Constituţia României. Amână cauza la 18.05.2016.
Pronunţată în şedinţa publică, azi 27.04.2016.
Este o veste mai bună decât vă puteți închipui. Celălalt dosar, ajuns deja la CCR, avea o vulnerabilitate pe care nici eu, nici nimeni altcineva nu putea s-o înlăture. Sentința de azi securizează întreaga acțiune și înlătură vulnerabilitatea de care vă ziceam.
Consecința imediată pe care o văd eu: Curtea Constituțională va judeca în egală măsură ambele articole pe care le-am atacat: cel cu numărul de semnături necesare pentru a candida și alegerea primarilor într-un singur tur.
Singur faptul că vom avea un răspuns clar, ferm și argumentat din partea CCR pe ambele articole, indiferent cum va suna acest răspuns, înseamnă că am câștigat bătălia.
Dacă CCR declară neconstituțional articolul cu alegerea primarilor într-un singur tur, înseamnă că am câștigat întreg războiul.
Ne vedem, pe 4 mai, la Curtea Constituțională.” – se arată în postarea lui Avram, pe Facebook.

 
Ambele excepţii vor ajunge pe masa judecătorilor Curții Constituționale a României (CCR), care vor decide în 4 mai, așa cum preciza și Avram, dacă este constituţional sau nu ca primarii să fie aleşi într-un singur tur de scrutin și care este numărul de semnături necesare pentru a candida.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii