Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:09 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Le cerea studenților câte 350 de lei Profesor universitar din Ploiești, prins în flagrant după ce a primit mită

ro

06 Sep, 2016 14:08 872 Marime text
Ieri, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie–Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, împreună cu Serviciul Operaţii şi Serviciul Tehnic din cadrul DGA, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat la prinderea în flagrant a lui M.A.C., profesor universitar în cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, după ce a primit, cu titlu de mită, suma de 17.150 de lei de la 49 de studenţi, pentru a-i promova la disciplina coordonată de acesta.
 
În fapt, la data de 3 septembrie, mai mulți studenți care nu promovaseră examenul la materia predată de M.A.C. s-au prezentat la universitate, în vederea participării la „consultații” organizate de suspect. Cu această ocazie, studenții au strâns 38.500 de lei, sumă ce urma să fie predată profesorului, în vederea promovării examenului, acesta acceptând promisiunea remiterii banilor respectivi.
 
În ziua susținerii examenului de restanță, M.A.C. a pus la dispoziția studenților rezolvarea subiectelor. Ca urmare, profesorul a solicitat reprezentantului studenților să-i remită 17.150 de lei, din suma acceptată inițial, respectiv câte 350 de lei pentru fiecare dintre cei 49 de studenți prezenți la examinare.
 
Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de M.A.C. punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanței de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii