Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruța Kovesi, susținută de peste 100.000 de români, printr-o petiție online

ro

01 Mar, 2018 21:17 1945 Marime text
Peste 100.000 de oameni au semnat, într-o săptămână, petiţia prin care o susţin pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să respingă cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea instituţiei, scrie Digi 24.

Până joi seară, petiţia fusese semnată de peste 103.600 de persoane.

Organizaţia Declic, care a iniţiat această petiţie, spune că luni a însţiinţat Administraţia Prezidenţială în legatură cu petiţia şi că va trimite şi semnăturile la Palatul Cotroceni. 

De asemenea, pe lângă avizul negativ dat de CSM, în decizia sa preşedintele Klaus Iohannis trebuie să ţină cont şi de rapoartele MCV, care au arătat de fiecare dată progresele făcute de procurorii DNA, mai spun reprezentanții Declic.

Petiţia a fost iniţiată în urmă cu o săptămână, imediat după anunţul făcut de ministrul Justiţiei, care a cerut revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Avizul CSM este unul consultativ, decizia revenindu-i preşedintelui Klaus Iohannis.

Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii