Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La un pas de tragedie. Tavanul unui magazin din City Park Mall Constanța s-a prăbușit. O clientă a fost rănită. Victima a ajuns la spital (galerie foto + video)

ro

04 Jul, 2018 21:07 10898 Marime text
Tavanul unui magazin din City Park Mall Constanța s-a prăbușit în această seară. Este vorba despre magazinul Hermosa, deschis în aripa nouă a mallului. 

Potrivit unor martori în magazin se afla vânzătoarea în momentul în care s-a prăbușit tavanul, dar și clienți. 

Una dintre cliente a fost ranită.  

”Erau trei clienți în magazin când s-a prăbușit tavanul peste noi.” - a declarat pentru ZIUA de Constanța fratele uneia dintre victime. Acesta a precizat că sora sa, Mădălina Alexandra Ionescu, are răni la picior, șold, mână și umăr. Tânăra se afla chiar în mijlocul magazinului când a căzut tavanul. Fratele victimei a mai adăugat că sora sa va face plângere împotriva administrației magazinului și mallul-ului. 


În momentul incidentului în magazin se mai află o tânăra care nu a fost rănită, și vanzatoarea care era foarte speriată.
 
Fratele victimei a mai precizat că de la momentul producerii incidentului și până în prezent nimeni nu a venit să discute cu ei.

”Vanzatoarea a plecat, iar nimeni din administrația City Park Mall nu a venit să se intereseze ce s-a întâmplat” - a mai precizat fratele victimei.

 
În schimb, Corina Olteanu, reprezentantul mall-ului a precizat pentru ZIUA de Constanța că mai mulți reprezentanți ai mall-ului sunt la fața locului și încearcă să afle care sunt împrejurările în care s-a petrecut incidentul. Corina Olteanu a precizat că un reprezentat al mall-ului se interesează de starea victimei. 

”Încercăm să aflăm cauza producerii incidentului pentru a împiedica producerea unor astfel de evenimente pe viitor. La fața locului colegii mei s-au mobilizat și au luat toate măsurile ce se impun” - a mai precizat Corina Olteanu pentru ZIUA de Constanța. 

Potrivit SAJ Constanța, pacienta de 25 ani, clientă a fost transportată la spital, fiind diagnosticată cu traumatism membru inferior. 

Imediat după eveniment magazinul a fost închis iar în zonă au apărut mai mulți agenți de pază de la Save and Self. 

Contactată telefonic, Corina Olteanu, PR din partea societății care deține mallul din parcul Tăbăcărie a declarat pentru ZIUA de Constanța că spațiile în care sunt magazinele sunt închiriate societăților comerciale ce dețin magazinele respective, iar responsabilitatea pentru întreținerea acestora aparține societăților respective.

UPDATE: ora 21.40

De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au confirmat faptul că o persoană a fost rănită, fiind diagnosticată cu traumatism de membru inferior. 

Purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, dr. Claudia Diana Tatarici a declarat că echipajul SAJ a fost solicitat la un accident, iar victima de 25 de ani a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru investigații suplimentare. 

UPDATE: 21.47 Incidentul a fost confirmat și de IPJ Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, din primele investigații tavanul fals de la un magazin - articole de îmbrăcăminte, a căzut peste o femeie. Victima, cooperantă, a fost transportată la spital. 

UPDATE. ora 22.45

Victima, Mădălina Alexandra Ionescu și fratele ei sunt în aceste momente la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și așteaptă să fie preluată de cadrele medicale pentru investigații medicale. 

Cei doi au precizat pentru ZIUA de Constanța că până în prezent nu au fost contactați de niciun reprezentat al Mall-ului sau al magazinului în care s-a prăbușit tavanul. 

Reamintim că astfel de evenimente neplăcute au mai avut loc în mallul din Parcul Tăbăcăriei din Constanța. 

Reamintim că, în luna decembrie 2017 în centrul comercial din parcul Tăbăcărie o parte dintr-un plafon s-a prăbușit peste podeaua mallului, în timp ce acesta era deschis publicului și aglomerat, ca în fiecare seară. Din fericire, nu au existat victime. Însă acesta nu este primul incident care se produce în incinta City Park Mall.

Tot în decembrie 2017 un incendiu a izbucnit într-unul dintre spațiile comerciale din mall. Din fericire, magazinul a luat foc după ora 22.00, când se termină programul, așa încât la momentul respectiv nu se aflau cumpărători în incinta centrului comercial. Flăcările au fost stinse rapid, nu au existat victime, cu excepția unuia dintre lucrătorii serviciului privat ce se ocupă cu securitatea la incendiu a mallului, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a rănit la mână cu un fier. De asemenea, un bărbat a ajutat la evacuarea rapidă a persoanelor din interior și a fumului, legând ușile de la intrare cu propria curea de la pantaloni. Focul izbucnise la unul dintre magazinele de la nivelul Lac al mallului, spațiul fiind distrus de flăcări.
 
Totuși, înaintea flăcărilor a fost ploaia cea care s-a „răfuit“ cu mallul din parcul Tăbăcărie. La sfârșitul lunii iulie 2017, aripa nou construită a fost inundată în timpul unei ploi torențiale ce s-a abătut asupra Constanței. Imagini cu podelele inundate au fost afișate pe rețelele sociale la momentul respectiv, aparținându-le cumpărătorilor ce nu au ratat șansa unor fotografii inedite.
 
Dar despre momente cu adevărat generatoare de panică la City Park Mall putem vorbi amintindu-le pe cele din octombrie 2016, când clienții centrului comercial au fost evacuați imediat după ce s-a auzit o alarmă puternică. Ulterior, reprezentanții mallului au explicat că a avut loc verificarea sistemelor de siguranță, inclusiv testarea alarmei de evacuare. În cadrul exercițiului, nimeni nu a fost rănit, informații au fost transmise către cumpărători de către agenții de pază și personalul de la InfoDesk, iar activitatea a fost reluată în aproximativ zece minute.
 
Nu în ultimul rând, în februarie 2013, tavanul le dăduse din nou de furcă celor de la mall. De data acesta, o persoană a sunat la 112, potrivit relatărilor presei din perioada respectivă, anunțând că s-a prăbușit o parte din plafonul unui magazin cu articole sportive din incinta centrului comercial. Și cu această ocazie, reprezentanții City Park Mall au declarat că nu au fost victime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii