Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni - „Am decis să semnăm un acord național” (video)

ro

05 Jun, 2019 15:07 1352 Marime text
Administrația Prezidențială transmite că președintele României, Klaus Iohannis, va susține miercuri, 5 iunie a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

UPDATE: Iohannis spune că rezultatul de la referendumul este unul foarte bun, „mult peste așteptări”.

„Românii au votat, politicienii acum trebuie să implementeze rezultatul votului. Rezultatele trebuie transformate în legislație”, a declarat Iohannis.

„Trebuie să mergem mai departe și să înțelegem importanța politici acestui vot din partea romînilor. Așadar, romțnii au aratăt clar. România este o tara pro-europeana. Acest lucru este foarte important. Politicienii trebuie să tragă concluzii. Noi nu am ajuns din greșeală în UE. Noi vrem să facem parte din acest spațiu european care se bazează pe principii și valori. Vrem să avem o justiție independentă”, a mai transmis președintele.

„Votul este un drept consacrat în Constituție”, a punctat Iohannis.

Toate aceste chestiuni au fost discutate in cadrul consultărilor, spune Iohannis iar concluzia este că rezultatele referendumului trebuie implementate „așa cum a votat poporul”.

„În consecință, pentru a valorifica cum se cuvine aceste vot si consultatrile am decis sa semnam un acord național, un pact politic pentru o Românie europeană”, a precizat Klaus Iohannis.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii