Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:43 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis participă la iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României, la Roma

ro

14 Oct, 2018 21:32 433 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis participă, duminică seară, la Roma, la iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României.

Evenimentul are loc în cadrul vizitei de stat pe care Iohannis o efectuează în perioada 14 - 17 octombrie în Republica Italiană.

Şeful statului este însoţit la eveniment de soţia lui, Carmen Iohannis.

La sosirea la Columna lui Traian, Klaus Iohannis şi soţia lui au fost aşteptaţi de autorităţi locale şi de câteva sute de persoane, între care un grup de copii din comunitatea de români din Italia. Oamenii l-au aplaudat pe Iohannis, i-au strigat numele şi au scandat "Uniţi salvăm toată România".

Ulterior, Columna lui Traian a fost iluminată în culorile drapelului naţional, moment în care oamenii au început să cânte imnul de stat al României.

Totodată, preşedintele şi soţia lui au discutat cu copiii, s-au fotografiat cu aceştia şi le-au mulţumit celor prezenţi la eveniment.

Columna lui Traian va rămâne iluminată în culorile tricolorului român până la ora locală 22,30. Acesta este un moment simbolic al vizitei lui Iohannis, având încărcătură deosebită pentru relaţia bilaterală dintre cele două state, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Sursă: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii