Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, despre cererea de revocare a şefei DNA - ”Nu am văzut raportul; Susţin pe doamna Kovesi şi activitatea DNA”

ro

23 Feb, 2018 19:24 1014 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, înaintea reuniunii informale a Consiliului European, de la Bruxelles, că nu a văzut raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe baza căruia a cerut revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar că, din punctul său de vedere, ministrul Tudorel Toader nu a prezentat motive temeinice pentru revocarea şefei DNA, scrie România TV.

"Este o procedură care va mai dura. M-am exprimat instituţional, dar asta e părerea mea. Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni. Prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Ce ne-a prezentat a fost total de claritate şi temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, întrebat cu privire la decizia ministrului Justiţiei de a cere revocarea procurorului-şef al DNA.

Iohannis a mai spus că susţine în continuare activitatea DNA şi pe procurorul-şef al instituţiei, Laura Codruţa Kovesi.

"Am spus acest lucru şi aseară. Da, o susţin. Susţin şi pe doamna Kovesi şi susţin şi activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri că DNA face o treabă bună şi conducerea DNA face o treabă bună, iar ceea ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia", a completat şeful statului, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii