Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa O nouă tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul". Autorul s-a dat drept medic

ro

04 Feb, 2019 09:56 1041 Marime text
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au fost sesizați duminică seara de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, din Medgidia, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiica sa a suferit un accident de circulație și are nevoie de 5.000 de euro pentru a fi operată la un spital din București.
 
Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a înștiințat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.
 
Polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.
 
Recomandări ale poliţiştilor constănţeni         
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii