Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

John Kerry, omagiu pentru "Charlie Hebdo"

ro

20 Jan, 2015 23:42 1896 Marime text
Secretarul de Stat american John Kerry a adus omagii, marţi, redacţiei decimate a revistei satirice franceze Charlie Hebdo, denunţând asedierea libertăţii presei, fie că este vorba atentatul de la Paris sau de uciderea unor reporteri de război, relatează Mediafax.
 
"Adevărul este că libertatea presei, fie că o simbolizează un creion, un stilou, o cameră sau un microfon, este asediată", a denunţat şeful diplomaţiei americane în deschiderea unui seminar pe tema securităţii jurnaliştilor organizat de Departamentul de Stat.
 
La nivel mondial, "în 2014, cel puţin 60 de jurnalişti au fost ucişi", a precizat Kerry.
 
Printre ei figurează "Al-Moataz Bellah Ibrahim, Deniz Firat, James Foley, Gregorio Jimenez de la Cruz, Camille Lepage, Ali Mustafa, Andrea Rocchelli, Luke Somers, Steven Sotloff şi Bernard Verlhac", a continuat el.
 
"Din nefericire, încă o mână de (jurnalişti) s-a adăugat la (această) listă într-o zi la Paris", a afirmat John Kerry, apreciind că "fiecare dintre ei ne amintesc că libertatea presei nu este gratuită, ci costă foarte scump".
 
În opinia secretarului de Stat, care s-a deplasat vinerea trecută la Paris pentru a vizita locul atentatului împotriva Charlie Hebdo, jurnaliştii "sunt atacaţi pentru ceea ce scriu, reduşi la tăcere pentru ceea ce au văzut şi răpiţi ca monedă de schimb".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii