Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii constănţeni în acţiune

ro

19 Nov, 2012 15:39 1774 Marime text

În perioada 12 - 18 noiembrie, jandarmii constănţeni au participat la mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, pe raza localităţilor Constanţa, Hârşova, Mangalia, Medgidia şi Mihail Kogălniceanu.

Cu ocazia acestor acţiuni, jandarmii au descoperit 25 de contravenţii şi au aplicat 20 de amenzi, în valoare totală de 5.500 RON.

Vineri şi sâmbătă, militarii au însoţit angajaţii Direcţiei Silvice Constanţa, în zona Mihail Kogălniceanu într-o serie de acţiuni ce au avut ca scop prevenirea tăierilor ilegale de arbori, din fondul forestier de stat.

Sâmbătă, jandarmii aflaţi în patrulare în zona Gară au surprins doi bărbaţi care opreau trecătorii, pentru a le oferi, spre vânzare, diverse pachete de ţigări. În urma verificărilor, jandarmii au stabilit că pachetele cu ţigări nu aveau timbre fiscale specifice autorităţilor româneşti. Ionel G. (36 ani) şi Dalcîran S. (30 ani), ambii din Constanţa au pierdut 12.000 de ţigarete fără timbru, iar jandarmii le-au întocmit şi documente necesare continuării cercetărilor de către autorităţile competente.

În Piaţa Griviţei jandarmii au confiscat, în lipsa autorizaţiilor, mai multe articole de îmbrăcăminte şi patru parfumuri, de diferite mărci, susceptibile de a fi contrafăcute. Comercianţii ambulanţi, Ghiulşen V. (35 ani) şi Săndel S. (38 ani), au fost amendaţi cu 1.000 de lei, iar bunurile le-au fost confiscate.

Sancţiuni similare au fost aplicate, duminică, la Hârşova, lui Ştefan G. (33 de ani), şi Ştefan G. (24 ani), ambii din Târgu Mureş, prinşi în timp ce vindeau şapte haine de piele în zona centrală a oraşului, fără documente de provenienţă şi autorizaţii de comercializare. Cu marfa confiscată s-a ales şi Aişe A. (32 ani), din Hârşova.

În ziua de sâmbătă, 15 jandarmi au asigurat măsurile de ordine publică la Sala Sporturilor din Constanţa, la meciurile dintre BC Farul Constanţa - CS Energia Rovinari, din cadrul Ligii Naţionale de baschet, respectiv volei masculin, C.V.M. Tomis Constanţa - Phoenix Şimleu, din cadrul Diviziei A1. Alţi opt jandarmi au fost prezenţi la Sala Sporturilor duminică, pe parcursul întâlnirii de handbal masculin dintre HCM Constanţa şi CSM Ploieşti.

Duminică, 18 noiembrie, la Năvodari, 45 de jandarmi au asigurat măsuri de ordine publică la Năvodari, în Parcul Central, pe durata desfăşurării unui miting de protest. Pe timpul desfăşurării adunării publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona în continuare pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii