Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie va fi chemat la DNA!

ro

11 Jul, 2016 10:44 4141 Marime text
Latifundiarul Gigi Becali a declarat, la o emisiune televizată, că IPS Teodosie va fi chemat la DNA pentru a fi audiat în dosarul cărților scrise în penitenciar. 

Ministerul Justiției a dezvăluit, în urmă cu ceva timp, că doi înalți prelați, IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, au girat cărțile scrise de Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua București, condamnat de două ori, la câte trei ani de închisoare. Becali a fost eliberat condiționat, după ce a executat mai puțin de doi ani de închisoare, fiindcă a fost un scriitor prolific în spatele gratiilor. Conform legii, se consideră 30 de zile executate din pedeapsa cu închisoarea, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate.
 
Ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă. Au fost enumerate şi editurile care au publicat sutele de lucrări scrise în penitenciare.
Așa s-a alfat că cele două cărţi pe teme religioase ale lui George Becali, "Iubirea milostivă şi mântuitoare" şi "Muntele Atos, patria ortodoxiei", au primit recomandări de la IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului. Becali a mai scris "Steaua şi Becali", "Becali şi politica. Începuturile", "Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României". Toate cele cinci lucrări au fost publicate în 2014 la editura Saeculum I.O. din Bucureşti.
 
Există informații potrivit cărora imediat după publicarea listelor cu profesorii universitari care au girat “lucrările științifice” ale pușcăriașilor, în Arhiepiscopia Tomisului a început să circule zvonul că George Becali ar fi dat 30.000 de euro pentru ca IPS Teodosie să-i facă recomandarea atât pentru carte, cât și pentru deplasarea de la penitenciarul Poarta Albă la Catedrala din Constanța, cu o mașină a Arhiepiscopiei (această cerere a fost respinsă de Judecătoria Medgidia). O sumă frumușică, spun sursele noastre, care ar fi ajuns în conturile unei corale patronate de Teodosie.

De altfel, astăzi, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, s-a prezentat la sediul DNA, unde a fost citat de procurori pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea. Mitropolitul a coordonat o carte scrisă de George Becali. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii