Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis la Chişinău „Orice soluţie aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova”

ro

28 Nov, 2014 14:18 944 Marime text
Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, a participat astăzi, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele PLDM, fostul premier Vlad Filat, în cadrul vizitei pe care o are la Chişinău, împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu şi Vasile Blaga.
 
Iohannis a declarat că România va proteja integritatea teritorială a Republicii Moldova şi interesele sale economice, exprimându-şi speranţa că moldovenii vor alege duminică, la alegerile parlamentare, parcursul european.
 
„Pe 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova au şansa să aleagă un viitor european pentru ţara lor, o schimbare în bine care se va resimţi în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluţie aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenaţi în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese între diferitele comunităţi din interiorul statului şi să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetăţenilor Republicii Moldova. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european, fac apel cu precădere şi la cei cu cetăţenie română”, a declarat Iohannis.
 
Klaus Iohannis şi-a exprimat „certitudinea că România şi Republica Moldova vor împărtăşi acelaşi spaţiu comun de prosperitate şi democraţie în interiorul Uniunii Europene”.
 
El a arătat că vizita sa la Chişinău este prima în afara României pe care o face de când a fost ales preşedinte al României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii