Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investigație a Consiliului Concurenței privind posibila trucare a unor licitații publice organizate de Consiliul Județean Botoșani (document)

ro

06 Aug, 2018 16:46 1520 Marime text
Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind posibila trucare a unor licitații publice organizate de Consiliul Județean Botoșani, pentru perioada 2013-2018, în vederea atribuirii Contractelor de furnizare produse lactate (derulate în cadrul Programului Cornul şi Laptele) și a Contractelor de furnizare de mere (din cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli și grădinițe).

Potrivit Consiliului Concurenței, Autoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Five Continents Group S.R.L., Spicul 2 S.R.L. și Lival Import-Export S.R.L. s-au înţeles asupra loturilor pentru care să depună oferte, astfel încât să nu se  concureze şi să câştige la valoarea maximă stabilită de autoritatea contractantă.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.
Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

”În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu  autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor” - informează Consiliul Concurenței.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii